Kim Jong-il şi-a pus mezinul şef peste serviciile secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mic dintre fiii preşedintelui nord-coreean Kim Jong-il, Kim Jong-un, care ar fi fost desemnat succesorul tatălui său la şefia ţării comuniste, a primit controlul poliţiei secrete din Coreea de Nord.

Kim Jong-il i-a informat pe oficialii din Departamentul pentru Securitate că fiul său în vârstă de 26 de ani este noul lor şef, în timpul unei vizite a celor doi la sediul poliţiei secrete.

"Trebuie să-l trataţi pe tovarăşul Kim Jong-un ca pe şeful serviciilor. Apăraţi-l cu preţul vieţilor voastre (...) , aşa cum aţi făcut pentru mine în trecut", a declarat liderul nord-coreean potrivit AFP, care citează surse sub acoperirea anonimatului.

Presa sud-coreeană a anunţat la începutul lunii iunie că liderul nord-coreean Kim Jong-il, a cărui stare de sănătate face obiectul speculaţiilor, l-a desemnat ca succesor pe cel de-al treilea fiu al său.

Kim Jong Il, 66 de ani, care ar suferi de probleme cardiace şi de diabet, continuă să fie subiectul unor zvonuri persistente pe tema sănătăţii sale, ce s-ar fi degradat în ultimii ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite