Kate a purtat la întâlnirea cu Michelle Obama o rochie confecţionată la Bucureşti pe bani puţini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochia pe care a purtat-o ducesa Catherine la întâlnirea cu Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama, a fost fabricată la Bucureşti de către angajate care câştigă într-o lună 169 de lire sterline, scrie publicaţia britanică Daily Mail.

Faimoasa rochie pe care Kate a achiziţionat-o cu 175 de lire din lanţul de magazine Reiss costă la ieşirea din atelierul din România numai 15 lire, potrivit sursei citate. Cererea pentru rochie a explodat imediat ce fotografiile de la întâlnirea prinţului William şi a soţiei sale cu Barack Obama şi soţia sa au făcut înconjurul lumii, ceea ce a făcut ca site-ul firmei să cedeze şi toate rochiile din stoc să fie vândute în 24 de ore.

Pe eBay aceeaşi rochie s-a vândut cu 600 de lire. Vineri, lanţul de magazine Reiss a anunţat că 600 de exemplare vor fi puse din nou spre vânzare în circa cinci săptămâni.

Potrivit Daily Mail, rochia a fost creată de către firma de textile Rimcor Ex, care are un atelier la periferia Bucureştiului unde lucrează 170 de femei. Acestea câştigă pe lună 168 de lire, respectiv circa 800 de lei (la un curs de 4,7769 lei pentru o liră sterlină, afişat vineri de Banca Naţională a României, n.r).

Una dntre angajate a declarat că vara, temperatura în atelier ajunge la 30 de grade Celsiusm, însă, în general, condiţiile de muncă sunt bune.

Femeile nu ştiu cine este Kate Middleton. Când jurnaliştii le-au arătat fotografia în care apare Kate alături de Michelle Obama la palatul Buckingham, o angajată a spus: "Este foarte frumos că un lucru mic pe care îl fac eu aici aici ajunge într-o sală de bal, undeva în lume".

Foto: Aşa arată atelierul unde a fost confecţionată rochia purtată de ducesa de Cambridge



Proprietarul atelierului, Ioan Palea, a spus că a primit o inspecţie de la Ministerul Muncii, care a conchis că totul este în regulă. Acesta a precizat că femeile primesc mai mult decât salariul minim pe economie şi că unele dintre angajate lucrează în atelier de ani buni de zile.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite