Bulgaria: O femeie la Justiţie, un turc la Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul bulgar desemnat Boiko Borisov a anunţat ieri numele miniştrilor Apărării şi Justiţiei, cel din urmă portofoliu urmând a fi ocupat de o femeie, fosta şefă a Unităţii de anchetă a fraudelor cu fonduri europene, scrie AFP.

Noul şef al Justiţiei va fi Margarita Popova, purtătoarea de cuvânt a procurorului general şi şefa Unităţii de anchetă a fraudelor cu fonduri europene, a declarat Borisov, care trebuie să înmâneze săptămâna aceasta şefului statului lista completă a guvernului său.

Portofoliul Apărării va reveni lui Nikolai Mladenov, deputat european din partea partidului Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB) care a câştigat alegerile din 5 iulie.

Europarlamentarul Rumiana Jeleva, doctor în sociologie cu studii în Germania, va fi ori şefa diplomaţiei, ori comisar european, a mai spus Borisov. Premierul desemnat anunţase deja numele a patru dintre miniştrii săi, printre care expertul anticriză al Băncii Mondiale Simeon Djankov, care va fi ministru de Finanţe.

Ţvetan Ţvetanov, cel mai apropiat colaborator al lui Borisov, va prelua Internele. Un reprezentant al minorităţii turce, sculptorul Vejdi Raşidov, va fi ministru al Culturii. GERB încearcă astfel să atragă o parte din electoratul partidului minorităţii turce, aflat în opoziţie. Iordanka Fandakova, care se ocupa de educaţie la primăria din Sofia, va conduce Ministerul Educaţiei.

Presa bulgară mai scrie că Adriana Sukova-Toşeva, considerată „mâna dreaptă“ a comisarului european Meglena Kuneva, ar urma să ocupe postul de ministru al Agriculturii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite