Jurnalistul bulgar Bobi Ţankov, un informator valoros al Parchetului din Sofia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bobi Ţankov a fost urmaşul lui Georgi Stoev
Bobi Ţankov a fost urmaşul lui Georgi Stoev

Controversatul jurnalist bulgar Bobi Ţankov, care a fost asasinat marţi, era un informator valoros al Parchetului din Sofia, a declarat astăzi procurorul Nikolai Kokinov, relatează Novinite.

"Am vorbit cu Ţankov. El şi-a oferit serviciile, voia să contribuie cu informaţii. Era chiar util şi valoros şi veţi afla curând în ce fel", a afirmat Kokinov.

Bobi Ţankov a fos asasinat marţi de două persoane neidentificate, pe un bulevard central al Sofiei. El era cunoscut pentru legăturile sale cu mafia şi pentru articole în care dezvăluia secrete ale lumii interlope.

Kokinov a recunoscut că i-a citit cărţile şi articolele jurnalistului cu mult înainte de a fi asasinat, dar nu tot ce scria era adevărat. Întrebat ce crede despre faptul că primeşte ameninţări şi trebuie să se deplaseze însoţit de gărzi, procurorul a spus că face parte din meseria lui.

Procurorul din Sofia i-a cerut ieri din nou lui Nikolai Marinov, alias Micul Marguin, un lider al lumii interlope, să se predea, acesta fiind căutat de poliţie imediat după asasinarea lui Ţankov.

În vârstă de 30 de ani, Ţankov a fost moderator al unei emisiuni de radio. El călca pe urmele jurnalistului Georgi Stoev, cunoscut pentru reportajele sale despre mafia bulgară, prezentând dezvăluiri importante despre crima organizată. Stoev a fost împuşcat mortal în Sofia în 7 aprilie 2008. Mulţi au făcut deja o paralelă între asasinii lui Stoev şi cei ai lui Ţankov.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite