Jurnalistul Hal Vaughn: „Coco Chanel a fost spion al naziştilor. Îi ura pe evrei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coco Chanel, pe numele ei adevărat Gabrielle Bonheur, a fost unul dintre cei mai mari creatori de modă din istorie. Ea a rămas, pentru femeile din lumea întreagă, un adevarat simbol: cel al femeii libere. Însă, după Al Doilea Război Mondial viaţa ei a luat o nouă turnură şi a fost acuzată de colaborare cu naziştii.

Jurnalistul Hal Vaughn povesteşte, în cartea „Sleeping With the Enemy: Coco Chanel's Secret War", că faimoasa creatoare îi ura pe evrei şi se iubea cu un agent nazist. „Ura cu sălbaticie evreii, chiar înainte de a colabora cu naziştii. S-a îmbogăţit datorită serviciilor pe care le presta pentru ei. Avea aceleaşi afinităţi ca şi ei, a fost spionul lor. Dormea în pat cu un agent nazist şi avea aceleaşi sentimente faţă de evrei ca şi fostul ei amant, ducele de Westminster, un antisemit declarat", spune Vaughn.

În carte se mai precizează că numele de cod al lui Coco Chanel era Westminster şi nu era singura artistă din Franţa care avea legături strânse cu germanii. Mai mult, după ce a fost acuzată că ar colabora cu naziştii a ales să se retragă în Elveţia.

Citeşte mai multe despre Coco Chanel pe historia.ro

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite