Jurnaliştii de la „Daily Mail“, pe urmele clanului ţigănesc Rostaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziariştii de la „Daily Mail" au venit în România pentru a vedea cum trăieşte clanul ţigănesc Rostaş, care este acuzat în Marea Britanie de furt. Membrii grupării şi-au construit palate impunătoare şi de prost gust la Huedin cu bani obţinuţi din infracţiuni, dar acum riscă să le fie confiscate.

Potrivit publicţiei britanice, ţiganii au furat bani, telefoane mobile şi alte obiecte în valoare de sute de mii de lire de la britanicii care făceau naveta cu trenul.

Telefoanele şi celelalte bunuri furate au fost vândute în România unde gruparea a obţinut profituri uriaşe pe care le-au folosit pentru a ridica palatele de pros gust în oraşul transilvanean Huedin.

Una dintre locuinţe are 16 dormitoare, iar toate cele cinci palate au pe acoperişuri emblema autoturismelor Mercedes, pentru a simboliza bogaţia pe care o deţin. Arhitectura vilelor este de prost gust, locuinţele fiind zugrăvite în culori vii şi având numeroase turnuleţe, arcade şi balustrade.

Membrii clanului nu s-au sfiit să se laude cu bogăţiile lor: „Suntem o familie bogată, forte bogată. Am lucrat în Anglia, Spania şi Franţa. Am făcut o mulţime de bani", spune un membru al familiei Rostaş. Aceeaşi persoană a declarat că familia sa a investit peste un milion de euro într-una dintre locuinţe.

image

„Poliţia română nu-i deranjează“

Rromii umblă prin Huedin îmbrăcaţi în haine de firmă, purtând ceasuri de aur şi conducând maşini de lux - Mercedes, Audi, BMW - cu numere de înmatriculare de Irlanda şi Anglia.

Un vecin al acestora a declarat pentru „Daily Mail" „că nimeni din clanul Rostaş nu a lucrat vreodata în România şi toţi se ocupă numai cu furturi". „Au început cu vânzarea de whisky şi ţigări, în anii 1990, apoi s-au mutat în Marea Britane, spune omul.

„Vin aici să petreacă, aruncă mii de euro la pariuri, la cazinouri, iar când se termină banii se întorc în Anglia. Telefoanele mobile le vând la colţul străzii şi în pieţele din România, se ocupă de camătă, dar nu îi deranjează nimeni pentru că mituiesc poliţia", mai spune omul.

Copiii au fost învăţaţi să cerşească şi au trăit de pe urma ajutoarelor sociale din Marea Britanie. Dar acum, activele lor ar putea fi confiscate, după ce patru membri ai familiei au pledat vinovat la acuzatiile de conspiraţie la furt, săptămâna aceasta.

Citeşte şi
Timp de doi ani, o familie de români a tâlhărit zeci de navetiști englezi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite