UPDATE Aeroportul parizian Roissy a fost transformat în dormitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile aviaţiei franceze au anulat jumătate din zborurile de pe aeroportul Roissy până la ora 13.00 locală, (12.00 GMT), în ajunul Crăciunului, din cauza îngheţului şi a lipsei produsului degivrant pentru avioane.

UPDATE Terminalul 2F al aeroportului Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris a fost transformat în dormitor cu o zi înainte de Crăciun, din cauza ninsorii care afectează această regiune, anunţă Mediafax.

Agenţii de pază ai aeroportului au amplasat zeci de paturi în terminalul 2F, pentru ca pasagerii să se poată odihni. Printre călători se regăsesc persoane din întreaga lume, aflate în Franţa în interes de serviciu sau în vacanţă. Printre aceştia este şi o femeie gravidă în 6 luni. „Toată lumea aruncă responsabilitatea, compania, conducerea aeroportului. Ne-au pus pe drumuri toată ziua în aeroport fără să ia în considerare faptul că sunt însărcinată“, a spus tânăra de 25 de ani.

Ministrul Transporturilor, Nathalie Kosciusko-Morizet, a anunţat vineri dimineaţă că în jur de 2.000 de pasageri vor fi nevoiţi să îşi petreacă noaptea în aeroport, potrivit channelnewsasia.com.

Într-un comunicat dat publicităţii în noaptea de joi spre vineri, DGAC (Direcţia generală a aviaţiei civile) a reamintit că "Météo-France prognozează temperaturi negative pentru dimineaţa de vineri 24 decembrie, iar aeroportul Roissy-Charles De Gaulle se confruntă cu probleme de aprovizionare cu lichid pentru degivrarea avioanelor".

În consecinţă, DGAC a "cerut companiilor aeriene să reducă cu 50% programele de zbor de pe Roissy vineri, 24 decembrie, până la ora 13.00", informează Agerpres.

DGAC a cerut deja preventiv companiilor să anuleze 20% din zborurile de pe Roissy joi iar Aéroports de Paris (ADP) a anunţat în cursul serii că 60 de zboruri cu plecare de pe Roissy joi seară au întârzieri. ADP nu a exclus că pasagerii ar putea să-şi petreacă noaptea pe aeroport.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite