Julian Assange: Am primit ameninţări cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks - foto: .csmonitor.com
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks - foto: .csmonitor.com

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a declarat, într-un dialog online găzduit de site-ul The Guardian, că el şi colaboratorii săi au primit "ameninţări cu moartea", care au determinat echipa sa să ia măsuri de securitate sporite.

"Ameninţările la adresa vieţilor noastre sunt lucruri cunoscute, luăm măsuri de siguranţă atât cât putem, fiind vorba despre o superputere", a spus el, părând să se refere la SUA.

Tom Flanagan, fost consilier al premierului canadian, a spus recent: "Cred că Assange ar trebui asasinat...Cred că Obama ar trebui să dea acest ordin. Nu aş fi trist dacă Assange ar dispărea".

Întrebat ce simte cu privire la astfel de declaraţii, Assange a spus că "Flanagan şi ceilalţi care fac astfel de declaraţii la modul serios ar trebui acuzaţi de incitare la crimă".

Vezi aici răspunsurile lui Assange.

Dialogul online al lui Julian Assange a avut loc în contextul în care presa scrie că arestarea sa este iminentă. Vezi aici detalii.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a început duminică să publice aproximativ 251.000 de mesaje ale diplomaţiei americane, ceea ce a generat furia Washingtonului şi a pus numeroase guverne în situaţii stânjenitoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite