O femeie în vârstă de 101 ani candidează la alegerile locale din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Spania, în vârstă de 101 ani, candidează pentru partidul socialist la alegerile municipale din 22 mai din Cuntis, satul ei din Galicia, în nord-vestul ţării. Ea străbate chiar 80 de kilometri prin sat pentru a împărţi pliante cu deviza "Pentru a câştiga Cuntis".

La vârsta de 101 ani, Josefina Villaverde a decis să se lanseze în politică în calitate de candidat pentru partidul socialist PSdeG, informează El Mundo.

Născută în 19 noiembrie 1909, Josefina străbate străzile din satul ei natal, Cuntis, aproximativ 80 de kilometri, împreună cu prietenii ei, pentru a distribui pliante electorale.

Batrâna, de trei ori străbunică şi o dată stră-străbunică, se declară socialistă din naştere şi că îi place să vorbească despre politică. "Nu trebuie să votaţi pentru prietenii, ci pentru principii", a spus Josefina Villaverde.

Bătrâna a acordat un interviu pentru publicaţia spaniolă "El Mundo" în care a povestit despre prima oară când s-a prezentat la vot, chiar în ziua în care împlinea 24 de ani. Este vorba despre alegerile generale din 19 noiembrie 1933, primele deschise femeilor în Spania, la doi ani după ce Parlamentul a dat undă verde persoanelor de sex feminin.

"Femeile la putere", a spus bătrâna, care susţine participarea femeilor pe scena politică a ţării, dar care şi-a recunoscut preferinţa pentru actualul premier spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero. "Este frumos şi e un bărbat bine. Cel mai rău este că el se retrage", a explicat Josefina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite