Jocurile de noroc, limitate în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul polonez a adoptat vineri o lege restrictivă a jocurilor de noroc care prevede în special izolarea lor în cazinouri şi suprimarea treptată a jocurilor mecanice de noroc, foarte răspândite în cafenele, cluburi, magazine şi benzinării în Polonia, informează AFP.

Senatul a adoptat proiectul cu 48 de voturi favorabile, trei împotrivă şi 30 de abţineri. Documentul primise deja acordul Camerei inferioare joi. El mai trebuie semnat de preşedintele Lech Kaczynski pentru a intra în vigoare.

"Fără să intervină o situaţie neprevăzută, preşedintele va putea semna documentul până în 30 noiembrie", declarase şeful guvernului Donald Tusk în urmă cu zece zile.

În virtutea acestui text, orice contract de creare a unui cazinou, dar şi orice schimbare schimbare în capitalul său social şi în conducerea sa vor fi supuse deciziei Ministerului de Finanţe.

Numărul cazinourilor pe un teritoriu va fi limitat la un singur cazinou la 650.000 de locuitori într-un voievodat. Autorizaţiile vor fi acordate pentru o perioadă de maximum şase ani. Cazinourile vor putea avea doar cel mult 70 de posturi de joc.

Taxele asupra jocurilor de noroc se vor ridica până la 50%, în cazul ruletei, a jocurilor cu zaruri, de cărţi, mecanice şi a pariurilor mutuale.

Publicitatea făcută jocurilor de noroc va fi interzisă în afara celei pentru loteria naţională şi în cazurile precise de sponsorizare.

Anunţarea acestui proiect restrictiv intervine la mai puţin de o lună şi jumătate după o remaniere în cadrul guvernului liberal al lui Donald Tusk, decisă în urma unui scandal de presupus trafic de influenţă în cursul unei reflexii asupra unei noii legi asupra jocurilor de noroc, notează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite