Londra: Jocurile cu cea mai puternică securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Londra va avea cel mai puternic dispozitiv de securitate după cel de-al doilea război mondial în 2012, când va găzdui Jocurile Olimpice de vară, a anunţat ministrul britanic al securităţii, Alan West.

Într-o conferinţă de presă, West a spus că în capitala britanică va exista un dispozitiv pentru cel mai înalt risc de atacuri teroriste, pentru asigurarea securităţii celor circa 15.000 de sportivi, 14.000 de antrenori şi oficiali şi 20.000 de reprezentanţi ai presei care vor participa la competiţie.

"Nu vom subestima nivelul de risc al acestei provocări olimpice", a precizat West la think-thank-ul Royal United Services Institute.

Fost şef al conducerii serviciilor secrete ale apărării şi marinei, West a subliniat că va fi vorba, probabil, de "cea mai mare provocare de securitate la care Marea Britanie trebuie să facă faţă după cel de-al doilea război mondial".

Din 2001, Marea Britanie a investit în măsuri antiteroriste, inclusiv în serviciile care acţionează în interior, MI5, un buget de 3,5 miliarde lire sterline. Din aceşti bani, 600 milioane de lire sterline sunt afectate cu destinaţie Jocurile Olimpice, notează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite