Jaroslaw Kaczynski cere ajutorul SUA în investigarea tragediei de la Smolensk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jaroslaw Kaczynski va cere ajutorul Statelor Unite ale Americii în investigarea tragediei de la Smolensk, în care a murit fratele său geamăn, preşedintele Lech Kaczynski.

Politicianul polonez l-a criticat în mod constant pe preşedintele Bronislaw Komorowski pentru eşecul acestuia în investigarea adecvată a catastrofei, anunţă Ria Novosti.

Jaroslaw Kaczynski i-a scris o scrisoare unui congresmen american, în care îi cere ajutorul în investigarea acestui accident din vestul Rusiei, în care a decedat cuplul prezidenţial polonez. Membrii partidului conservator al lui Kaczynski, Lege şi Justiţie, vor înmâna scrisoare în timpul vizitei lor în Statele Unite.

Reacţii dure din partea puterii

Din păcate, Guvernul polonez nu pare să susţină iniţiativa politicianului, conducerea ţării fiind nemulţumită de gestul acestuia.

"Este absolut scandalos, actul său se află la limita trădării", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului polonez, Pawel Gras, pentru postul de radio Zet, calificând iniţiativa drept "inadmisibilă".

Consilierul prezidenţial Tomasz Nalecz a declarat, la rândul său, că partidul lui Kaczynski se "joacă cu focul".

Anna Fotyga, fostul ministru de Externe al ţării, care va face parte din delegaţia poloneză ce va transmite scrisoare, a declarat că vizita în Statele Unite are loc ca răspuns la o iniţiativă americană. Vizita este programată pentru jumătatea lui noiembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite