Fratele geamăn al preşedintelui polonez decedat în accidentul din Rusia, "devastat de tragedie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski în tragedia aeriană din Rusia l-a devastat pe fratele său geamăn, Jaroslaw. Acesta a declarat, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Partidului Lege si Justitie (PiS), Mariusz Blaszczak, că "este devastat de această tragedie, dar înfruntă realitatea", informează AFP.

Jaroslaw Kaczynski, fost premier în petrioada iulie 2006 - noiembrie 2007, este preşedintele Partidului Lege si Justitie (PiS), formaţiune ale cărei baze au fost puse de cei doi fraţi, acum principala forţă politică a opoziţiei.

Potrivit presei din Polonia, Jaroslaw, este in drum spre locul unde a avut loc accidentul aviatic, in Rusia.

Purtătorului de cuvânt al partidului condus de Jaroslaw Kaczynski a declarat că nu ştie dacă mama preşedintelui, internată în spital într-o condiţie de sănătate gravă în urma cu mai bine de o lună, a fost informată în legătură cu tragedia aviatică din Rusia.

La Katyn şi la Varşovia polonezii varsă lacrimi pentru cele 96 de victime ale tragediei aviatice din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei. Printre morţi se numără mari oficialităţi de la Varşovia, inclusiv preşedintele republicii Lech Kaczynski şi Prima Doamnă.

Citiţi aici mai multe despre starea de spririt din Varşovia după tragicul accident de avion în care şi-a pierdut viaţa liderul polonez.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite