Jaroslaw Kaczynski se destăinuie înainte de prezidenţiale: "O parte din mine a murit cu Lech"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de două luni de la tragedia aviatică de la Smolensk, în care preşedintele polonez Lech Kaczynschi şi soţia sa, alături înalţi demnitari polonezi, şi-au pierdut viaţa, vor avea loc anticipat alegerile prezidenţiale în Polonia.

Fratele geamăn al preşedintelui, Jaroslaw Kaczynski, care candidează acum pentru poziţia pe care o deţinea Lech, a acordat un interviu emoţionant revistei Gala, în care îşi devzăluie sentimentele faţă de moartea fratelui său, boala mamei lui şi statutul său de burlac.

Jaroslaw Kaczynski vorbeşte despre cât de dificil îi este acum fără fratele său geamăn:

"Deşi Lech era fratele meu geamăn, nu am avut nicio premoniţie despre moartea lui. Când am aflat, nu aveam timp de disperare. Mama mea se afla într-o stare foarte gravă în spital, şi a trebuit să o protejez de veştile rele care ar fi putut s-o ucidă", a povestit Jaroslaw care a admis că şi-a minţit mama pentru a o proteja.

"I-am spus că Lech era în America Latină şi, din cauza norului de cenuşă vulcanică, nu se poate întoarce acasă cu avionul, şi trebuie să facă o călătorie lungă pe mare. Am minţit pentru că aşa m-au sfătuit doctorii să fac", a adăugat el.

Liderul Partidului Lege şi Justiţie, care a fost şi premiar al Poloniei în perioada 2006-2007, a vorbit despre cel mai dureros moment pe care l-a trăit atunci când a trebuit să identifice trupul neînsufleţit al fratelui său.

"Când am aflat despre moartea lui, am simnţit că trebuie să merg la Smolensk imediat şi să găsesc cadavrul fratelui meu. Durerea a fost teribilă. Nu pot descrie ceea ce am simţit în timp ce eram la locul accidentului", a precizat el.

"A fost o moarte absurdă, lipsită de sens. A fost un şoc pentru mine şi a încheiat o anumită perioadă din viaţa mea. Toată viaţa mea am fost unul dintre fraţii Kaczynski. Vieţile noastre au mers în paralel, dar legătura noastră era foarte puternică."

"Lech era mereu cu mine, nu ştiam ce înseamnă să fii singur. O parte din mine a murit cu Lech", a spus Jaroslaw Kaczynski.

În 2005, Lech Kaczynski devine al treilea preşedinte polonez ales democratic, dupa căderea comunismului în 1989.

Cei doi fraţi au avut moduri diferite de viaţă. Fostul preşedinte avea o soţie, Maria, care a murit în accidentul aeronavei prezidenţiale, la 10 aprilie, în vestul Rusiei, şi o fiică, Marta, în timp ce candidatul la preşedinţie trăieşte singur, în nordul Varşoviei.

"Nu l-am invidiat niciodată pe fratele meu, pentru nimic. Nu m-am simţit singur niciodată. Am o familie şi prieteni care mă susţin, lucru satisfăcător din punct de vedere emoţional. Este şi Basia, menajera mea, şi Piotr, care are grijă de pisica mea, Alik", a spus Jaroslaw Kaczynski, citat de Mediafax.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite