Jacques Chirac, trimis din nou în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte francez, Jacques Chirac, va fi judecat, în cadrul unui nou proces, pentru corupţie între 1977 şi 1995, înainte de a fi ales preşedinte, potrivit BBC.

Noile acuzaţii sunt adăugate celorlalte acuzaţii din primăvară, privind întocmirea unor contracte false de angajări, în timpul mandatului său ca primar al Parisului.

Franţa: Jacques Chirac ar putea fi judecat pentru deturnare de fonduri

Un judecător de la tribunalul din Nanterre a ordonat ca Chirac să fie judecat pentru un caz similar, privind"conflicte de interese ilegale". Potrivit AFP, el s-ar fi folosit de fonduri publice pentru a le plăti salariile aliaţilor săi politici.

Cu noile acuzaţii, fostul preşedinte francez, în vârstă de 77 de ani, riscă până la cinci ani de închisoare şi amendă de 75.000 de euro.

Jean Veil, fost avocat al lui Chirac, i-a criticat pe magistraţi pentru faptul că "au luat o hotărâre fără a asculta şi varianta lui Jacques Chirac", adăugând că aceştia au motivaţii politice.

Judecătorul Jacques Gazeaux a explicat că un proces este necesar, în contextul uriaşei influenţe pe care Chirac a avut-o în timpul mandatului său de preşedinte. "Procesul este necesar pentru că acest caz afectează funcţionarea instituţiilor şi comportamentul unui om al cărui devotament pentru Franţa este incontestabil, a cărui reputaţie este internaţională şi care a fost preşedinte timp de 12 ani", a spus judecătorul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite