Izvestia: Bucureştiul se amestecă fără scrupule. Dacă înving comuniştii va fi vărsare de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul rus Izvestia scria joi, în penultima zi a campaniei electorale din Republica Moldova, că Bucureştiul se amestecă fără niciun fel de scrupule în procesul electoral din Republica Moldova, deoarece îi este teamă de înfrângerea Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) şi de revenirea comuniştilor la putere.

În cazul victoriei comuniştilor, opoziţia proromână intenţionează să iniţieze mişcări de stradă cu vărsare de sânge, declanşând represalii la adresa comuniştilor şi adepţilor lor din rândul populaţiei rusofone, scrie cotidianul.

În aceste condiţii, AIE ar putea proclama starea excepţională în republică şi ar cere ajutor ţărilor vecine, în vederea restabilirii ordinii constituţionale. Potrivit cotidianului, deja a fost semnat un acord cu Jandarmeria Română.

Basarabenii vor trebui să decidă, duminică, dacă merg pe mâna partidelor proeuropene sau se întorc la politica izolaţionistă a comuniştilor. Vezi aici detalii.

Republica Moldova a fost teatrul unor evenimente tragice în 7 aprilie 2009, ca urmare a anunţului victoriei comuniştilor în alegerile legislative. În noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, mai mulţi poliţişti în civil, inclusiv mascaţi din brigada cu destinaţie specială „Fulger”, au ajuns în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, către miezul nopţii, unde i-au arestat pe toţi protestatarii prezenţi şi i-au dus în comisariatele de poliţie. Sute de moldoveni au ieşit în aprilie 2009 din beciurile secţiilor poliţieneşti cu coastele rupte, capul spart, mâinile şi picioarele zdrobite. Unii au murit acolo.Vezi aici detalii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite