Victor Iuşcenko cu 4% în sondaje: "Voi fi preşedintele Ucrainei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Iuşcenko cu 4% în sondaje: "Voi fi preşedintele Ucrainei"
Victor Iuşcenko cu 4% în sondaje: "Voi fi preşedintele Ucrainei"

Preşedintele ucrainean Victor Iuşcenko are între 3-4% în sondaje dar se declară convins că va reuşi să obţină un al doilea mandat după alegerile prezidenţiale din ianuarie 2010.

"Aceşti patru ani rămân semnificativi prin faptul că în Ucraina s-au stabilit jurnalismul independent, libertatea cuvântului şi a alegerii, care reprezintă principiile de bază ale democraţiei. Nu am dubii în ceea ce priveşte faptul că politica mea va deveni din ce în ce mai mai importantă. Şi atunci când ne vom întâlni, peste şase luni, sunt convins că voi fi preşedintele Ucrainei", a spus Iuşcenko într-un interviu citat de RIA Novosti.

Popularitatea lui a fost erodată de crizele politice repetate şi de deterioarea situaţiei economice. Fostul premier Viktor Ianukovici, considerat prorus şi care a fost adversar al lui Iuşcenko la alegerile prezidenţiale din 2004, este plasat cel mai bine în sondaje, cu 25% din sufragii.

Actualul premier Iulia Timoşenko, fostă aliată a lui Iuşcenko devenită ulterior principalul său rival politic, beneficiază de 16% din intenţiile de vot, potrivit aceluiaşi sondaj. Fostul preşedinte al Parlamentului de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, se află pe locul trei, având 12% în sondaje.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite