Iulia Timoşenko va face sărbătorile în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timoşenko a fost fotografiată la fereastra închisorii
Timoşenko a fost fotografiată la fereastra închisorii

Fostul premier ucrainean a fost tranferat într-un centru de detenţie, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al administraţiei penitenciarelor, Igor Andruşko,


„Iulia Timoşenko a fost transferată din arest la închisoare", a declarat Andruşko, citat de agenţia Ria Novosti, fără a specifica numele centrului de detenţie unde Timoşenko ar urma să-şi ispăşească pedeapsa.

Potrivit cotidianului „Ukrainskaia Pravda", Timoşenko a fost trimisă la una din închisorile din regiunea Harkov. Fostul premier, în vârstă de 51 de ani, este în scaun cu rotile, deoarece nu poate să meargă, potrivit publicaţiei.

Timoşenko a fost condamnată la şapte ani închisoare, în octombrie, pentru abuz de putere în cazul stabilirii acordului din 2009 cu Rusia privind preţul gazelor naturale. De asemenea, ea trebuie să plătească 189,5 milioane de dolari despăgubiri companiei publice ucrainene Naftogaz.

Fosta eroină a revoluţiei portocalii susţine că este victima răzbunării preşedintelui Viktor Ianukovici, opozantul ei politic, dar liderul de la Kiev neagă aceste acuzaţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite