Iulia Timoşenko are cancer?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko, lidera opoziţiei ucrainene
Iulia Timoşenko, lidera opoziţiei ucrainene

Pe corpul Iuliei Timoşenko, fostul premier ucrainean, au apărut mai multe vânătăi în perioada de când a fost încarcerată. După cum afirmă doctorul Vadim Şipulin, acestea pot fi cauzate de o varietate de motive, inclusiv oncologice.

Dacă vânătăile sunt într-adevăr mai mari de 15 centimetri, acest lucru poate indica probleme de coagulare a sângelui. Cauzele pot fi foarte diferite: de la leucemie, până la vasculita hemoragică (inflamarea vaselor de sânge), a explicat medical Vadim Şipulin, citat de ziarul ucrainean „Segodnia".

În opinia sa, Iulia Timoşenko trebuie să facă neapărat nişte analize aprofundate ale sângelui, care nu pot fi făcute în orice spital, cu atât mai puţin în închisoare.

Totuşi, un medic-şef de la un spital din Kiev susţine că pe baza vânătăilor „pot fi puse 30 de diagnostice: de la cele letale până la unele care nu au nicio însemnătate.

De exemplu, un motiv pentru apariţia lor ar putea fi şi că s-a lovit de masă, dar în egală măsură poate fi vorba de o fragilitate capilară asociată cu intoleranţă la frig sau căldură sau de lipsa unor vitamine din organism", a explicat el.

Fostul premier ar putea fi transferat într-un spital civil

Preşedintele Viktor Ianukovici a declarat, marţi, că fostul prim-ministru ucrainean va primi îngrijiri medicale în afara închisorii „începând de astăzi sau de mâine". „Sistemul de medicină în carceră nu este sufficient, din acest motiv, tratamentul va fi asigurat în unităţi medicale din Kiev, în afara închisorii", a declarat şeful statului ucrainean.

Fosta eroină „revoluţiei portocalii" a fost condamnată la 11 octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în semnarea contractelor gaziere cu Rusia în ianuarie 2009. Ea a făcut recurs, însă acest proces ar putea dura luni. Iulia Timoşenko a mai fost inculpată o lună mai târziu într-un nou dosar, pentru fraudă fiscală şi deturnare de fonduri în anii 1990.

După încarcerare, starea ei de sănătate s-a deteriorat, iar formaţiunea sa politică a cerut săptămâna trecută ajutorul Crucii Roşii în vederea punerii unui diagnostic şi a stabilirii unui tratament corespunzător. Ea nu s-a mai ridicat din pat de 15 zile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite