Iulia Timoşenko, supusă unui control medical în afara penitenciarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko
Iulia Timoşenko

Lidera opoziţiei ucraineane Iulia Timoşenko, condamnată recent la şapte ani de închisoare, a fost supusă miercuri unui examen medical în afara penitenciarului în care este încarcerată.


„Iulia Timoşenko a fost supusă unui examen medical complet într-o instituţie medicală din Kiev", a declarat ministrul, ucrainean al sănătăţii Oleksandr Anişcenko, care însă nu a făcut nicio precizare cu privire la starea de sănătate a fostului premier şi nici nu a precizat despre ce fel de instituţie este vorba, notează agenţia Interfax.

Rezultatele acestui examen medical au fost trimise autorităţilor penitenciare, a adăugat el, refuzând să facă orice alt comentariu. Marina Soroka, purtătoarea de cuvânt a fostului premier, a declarat pentru RIA Novosti că nu a fost informată cu privire la acest examen.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici anunţase marţi că Iulia Timoşenko ar putea primi îngrijiri medicale în afara penitenciarului Lukianov din Kiev, în contextul în care starea de sănătate a fostului premier este îngrijorătoare.

O mătuşă a Iuliei Timoşenko, Antonina Uliakina, a afirmat că nepoata sa suferă din cauza sechelelor cu care a rămas în urma unui accident de maşină în care a fost implicată în 2009. Ea are dureri puternice de coloană şi nu se poate ridica din pat.

În lipsa unor informaţii oficiale, presa ucraineană a vehiculat o varietate de versiuni referitoare la starea Iulie Timoşenko, de la eventualitatea unor afecţiuni de natură oncologică până la regimul alimentar precar din penitenciarul unde este încarcerată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite