Italia este o "ţară de rahat", spune Silvio Berlusconi într-o interceptare telefonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

Italia este o "ţară de rahat", după cum spunea premierul italian, Silvio Berlusconi, în iulie, potrivit interceptărilor telefonice realizate asupra numărului de telefon al unui apropiat al liderului italian, făcute publice joi de către agenţia Ansa, relatează AFP.

"Sunt transparent, atât de curat în afacerile mele, încât nu mă poate deranja nimic. Nu fac nimic din ceea ce poate fi considerat o infracţiune. Se poate spune despre mine că fac amor. Este singurul lucru care se poate spune. În câteva luni mă duc să-mi văd de treabă, altundeva. Mă duc din această ţară de rahat, care mă face să vomez", a declarat Berlusconi într-o conversaţie la 13 iulie cu Valter Lavitola.

Lavitola, un editor al unui cotidian aflat în prezent în străinătate, este urmărit de justiţia italiană, care a emis un mandat de arestare pe numele său într-un caz în care este suspectat împreună cu un alt om de afaceri, Giampaolo Tarantini, care a fost arestat în martie, de extorcarea lui Belusconi.

Tarantini, implicat în 2009 în scandalul prostituatei Patrizia D'Addario, care a afirmat că a petrecut o noapte cu Silvio Berlusconi, spunea la perioada respectivă că i-a furnizat aproxiamtiv 30 de femei pregătite să-i acorde favoruri sexuale în timpul petrecerilor date de Berlusconi la reşedintele sale din Roma şi Sardinia, din septembrie 2008 şi până în ianuarie 2009.

"Le prezentam ca pe prietenele mele, dar nu menţionam faptul că uneori le plăteam", mai preciza Tarantini.

Parchetul din Napoli, citat de săptămânalul Panorama, aflat în proprietatea familiei Berlusconi, afirmă că premierul i-ar fi plătit 500.000 de euro, iar ulterior sume mai mici, lunar, pentru ca Tarantini să continue să spună în procesul său că Silvio Berlusconi nu era la curent cu faptul că tinerele erau plătite pentru a se prostitua şi pentru a evita ca interceptările telefonice considerate "stânjenitoare" pentru Silvio Berlusconi să ajungă publice.

Valter Lavitola este suspectat de justiţie că a fost intermediarul acestor plăţi între Berlusconi şi Tarantini şi că şi-a însuşit o parte din sumele plătite de şeful Guvernului omului de afaceri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite