Italia e de părere că România este cea mai leneşă ţară din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile economii din Europa susțin la unison ca nemții sunt cei mai muncitori dintre toți locuitorii bătrânului continent. Exceptie fac tocmai grecii, care se vad pe ei înșiși ca fiind extrem de harnici.

Potrivit unui studiu al Pew Research Center, denumit "European Unity on the rocks" ("Unitatea europeană pe butuci"), Germania este văzută de marile economii (Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Polonia și Cehia) ca fiind cea mai muncitoare națiune europeana.

Pe de altă parte, Grecia își consideră proprii locuitori ca fiind cei mai muncitori din Europa. Interesant este ca poporul elen recunoaște că este, în același timp, cel mai corupt.

Cât despre țările dezvoltate, acestea consideră Germania statul cel mai putin corupt, iar Grecia, Italia sau Spania țările în care trăiesc cei mai "slabi" cetățeni, având în vedere gradul ridicat de corupție. Însăși Spania crede despre ea că este coruptă, dar la fel procedeaza și polonezii și cehii, arata studiul.

Italienii consideră că România este cea mai puţin muncitoare membră a Uniunii Europene. Potrivit stereotipurilor europene, nici grecii sau italienii nu muncesc prea mult

În ceea ce priveste menținerea monedei euro ori întoarcerea la vechile monede naționale, în primăvara acestui an, cei mai vehemenți susținători ai monedei unice erau chiar elenii, urmați apoi de spanioli, francezi și germani.

Italienii sunt singurii din topul celor patru mari puteri europene care militează vehement pentru renunțarea la euro. Nici francezii sau nemții nu văd cu ochi buni viitorul euro, motiv pentru care au votat pentru reintroducerea francilor, respectiv a mărcilor germane.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite