Italia a dat alerta pentru produse periculoase, din cauza unui lot de mozzarella albastră
0Autorităţile italiene au confiscat aproximativ 70.000 de bile de mozzarella, după ce acestea au căpătat culoarea albastră în momentul în care cutia în care se aflau a fost deschisă, relatează BBC.
Ministerul Sănătăţii a declarat că a utilizat sistemul de alertă rapidă pentru a avertiza autorităţile din Germania şi Comisia Europeană în privinţa unei posibile contaminări, şi a anunţat măsuri urgente de control asupra brânzei. Marfa, produsă în Germania pentru o companie italiană, a fost scoasă de pe rafturi şi au fost colectate probe pentru teste.
Mozzarella contaminată a fost depistată de un cumpărător din Torino, care a observat nuanţa albăstruie a produsului, atunci când a luat contact cu aerul. Primele teste indică faptul că o bacterie ar putea fi vinovată de colorarea mozzarellei. Prezenţa cuprului, a nichelului sau a plumbului prezent în laptele folosit la fabricarea brânzei, precum şi soluţia folosită pentru păstrarea produsului, sunt alte posibile cauze ale colorării.
Mozzarella reprezintă brânza preferată în Italia, aproximativ 60% dintre italieni fiind consumatori fideli.