Italia iese în stradă împotriva românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, pe străzile marilor oraşe din Peninsulă s-au desfăşurat, la instigarea unui partid de extremă dreapta, manifestaţii antiromâneşti. Formaţiunea extremistă Forza Nuova a organizat mai multe mitinguri de protest faţă de „violatorii români”, dar şi faţă de prezenţa străinilor în Italia.

La Roma, manifestaţia a plecat din Piazza Bocca della Verita. Un comunicat al formaţiunii Forza Nuova, postat pe site-ul Internet al acesteia, preciza că în cel puţin 100 de oraşe din Italia, „de la nord la sud şi de la est la vest”, au fost lansate apeluri pentru organizarea unor proteste similare.

La Roma, au fost lipite în mai multe locuri o serie de afişe care anunţau organizarea mişcărilor de protest, în care apărea imaginea unei femei îmbrăcate într-o rochie albă, pătată de sânge, întinsă pe jos într-un parc, precum şi sloganul „Opriţi violurile şi agresiunile împotriva femeilor şi bătrânelor noastre!”.

O altă revendicare pentru care extremiştii de la Forza Nuova au ieşit pe străzi a fost suspendarea tratatului Schengen pe o durată nedeterminată, având în vedere că numai în 2008 a avut loc „invazia” a peste 250.000 de români. Totodată, formaţiunea a mai cerut „expulzarea imediată” a tuturor imigranţilor cu acte în regulă, dar care în trecut au comis diverse infracţiuni, precum şi a celor ilegali.

Forza Nuova a mai organizat, la sfârşitul lui ianuarie, dar şi acum zece zile, mitinguri de protest împotriva românilor care au comis violuri. Manifestaţiile s-au lăsat cu români bătuţi cu bâtele la întâmplare, doar pe criteriul naţionalităţii, de către tineri mascaţi. Autorii violenţelor nu au fost identificaţi nici până azi.

Un alt român a fost crunt bătut ieri, de circa 20 de persoane, după ce a încercat să fure o maşină, în apropiere de Roma. Carabinierii chemaţi în ajutor au reuşit cu greu să îl smulgă din mâinile celor care au vrut să-l linşeze. Ieri după-amiază agenţiile de presă au relatat că doi români au împuşcat un italian, la Roma. Acesta a fost dus de urgenţă la spital, în stare gravă.

Vaticanul acuză decretul antiviol


Ieri, presa italiană a acordat spaţii ample adoptării de către guvern a decretului antivioluri, care prevede, printre altele, posibilitatea ca primarii oraşelor să recurgă la constituirea unor patrule civile neînarmate, formate mai ales din „foşti poliţişti şi carabinieri”, dar în care s-ar putea înscrie şi cetăţeni obişnuiţi.

Decizia introducerii acestei prevederi a provocat o reacţie vehementă din partea Sfântului Scaun. „Patrulele civile sunt o abdicare de la statul de drept”, a declarat monseniorul Agostino Marchetto, secretarul Consiliului pontifical pentru imigranţi.

De asemenea, preşedintele italian, Giorgio Napolitano, s-a declarat împotriva înfiinţării unor astfel de gărzi, exprimându-şi faţă de ministrul de interne îngrijorarea în legătură cu „manifestările xenofobe ce au loc pe întreg teritoriul Italiei”. Articolul referitor la gărzile civile a fost însă menţinut, în ciuda obiecţiilor preşedinţiei.

Conferinţă de presă a românilor

Partidul Identitatea Românilor din Italia a organizat, tot ieri, o conferinţă de presă cu tema „Românii şi delincvenţa”, în care a recomandat ca România să trimită mai mulţi poliţişti pentru misiuni de „intelligence” la periferia marilor oraşe italiene.

Violul nu a fost recunoscut

Deşi marţi a mărturisit că a violat o adolescentă italiană pe 14 februarie, românul Alexandru Iszstoika susţine acum că declaraţia i-a fost luată sub presiune de către poliţişti, „inclusiv din partea poliţiei române”.

Nici celălalt autor prezumtiv al actului de violenţă sexuală, Karol Racz, nu-şi recunoaşte implicarea. El susţine că sâmbătă seară, în momentul producerii agresiunii, se afla împreună cu nişte prieteni la locuinţa sa din tabăra Torrevecchia, Roma.

Apoi ar fi plecat la Livorno (unde a fost arestat de poliţie) pentru că un prieten îi promisese un loc de muncă. Cei doi rămân însă în arest preventiv, fiindcă judecătorul Valerio Savo nu a fost convins de noile declaraţii „în care alibiurile nu coincid”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite