Istoria românilor în şcolile moldovene: Vlad Filat vrea, Marian Lupu nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istoria românilor în şcolile moldovene: Vlad Filat vrea, Marian Lupu nu
Istoria românilor în şcolile moldovene: Vlad Filat vrea, Marian Lupu nu

Candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la preşedinţie Moldovei, Marian Lupu, a declarat luni că nu este de acord cu iniţiativa premierului Vlad Filat privind reintroducerea Istoriei românilor în programa şcolară.

image

Premierul Vlad Filat (foto stânga) a declarat săptămâna trecută că Istoria românilor va reveni în şcoli după o perioadă de trei ani în care elevii au studiat Istoria integrată. "Urmează să readucem la normalitate şi acest aspect în educaţia copiilor noştri. Vom învăţa istoria noastră  - cea a românilor, aşa cum este şi firesc", a zis Filat.

 "După părerea noastră, cea mai bună variantă pentru Republica Moldova ar fi istoria statului nostru – istoria Republicii Moldova. Fără a pune accente pe momente sensibile, care ar putea duce la o scindare în societate. Am pledat şi vom pleda în continuare împotriva unor astfel de ieşiri", a zis liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, într-un interviu acrodat OMEGA.

Potrivit acestuia, urmează să fie luat în considerare "caracterul policultural al societăţii", unde "majoritatea absolută a populaţiei se identifică drept moldoveni".

Lupu a adăugat că responsabilităţile politicienilor se deosebesc de cele ale istoricilor: "Scopul politicianului este de a aplica într-un sector sau altul un model, care ar asigura o congruenţă şi o armonie în dezvoltarea ulterioară a societăţii, pentru ca aceste decizii să unească oamenii şi nu dimpotrivă", a menţionat Lupu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite