Cel puţin 14 persoane au fost luate de ape în Istanbul (H Chronicle)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin 14 persoane au fost luate de ape în Istanbul (H Chronicle)
Cel puţin 14 persoane au fost luate de ape în Istanbul (H Chronicle)

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa şi sute de maşini au fost luate de ape miercuri, după ce o arteră principală din Istanbul a fost inundată în urma ploilor torenţiale, relatează cotidianul Houston Chronicle. Ploile puternice au făcut ca două râuri mici din Istanbul să iasă din matcă, inundând zeci de case şi imobile.

Inundaţiile s-au declanşat la primele ore ale dimineţii, când oamenii se îndreptau spre locul de muncă, pe o şosea care leagă oraşul Istanbul de o zonă industrială, de un aeroprt şi de o autostradă care duce spre Grecia.

Echipele de salvare din Istanbul au recuperat cadavrele a şapte persoane într-o parcare de camioane de lângă autostradă, iar alte şapte trupuri au fost recuperate în afara unei fabrici de textile din apropierea cartierului Halkali.

Victimele au fost luate de ape în timp ce coborau dintr-o camionetă care le tasigurau transportul la serviciu.

Pentru moment, nu există o confirmare oficială a numărului victimelor, care ar ridica bilanţul total al celor care şi-au pierdut viaţa la cel puţin 22 persoane.

Creşterea rapidă a populaţiei, alimentată emigraţie din regiunile rurale ale Turciei, a făcut ca oraşul de aproximativ 15 milioane de locuitori să se dezvolte fără o infrastructură adecvată şi cu o planificare urbanistică precară.

Suntem întristaţi de pierderile de vieţi. Câteva persoane sunt încă dispărute, a declarat ministrul lucrărilor publice şi locuinţelor Mustafa Demir.

Sunt pagube majore în infrastructură. Trebuie să fim mai atenţi la proiectarea infrastructurii şi a oraşelor, a adăugat el.

Din cauza apelor care treceau de un metru în cartierul Ikitelli, şoferii s-au urcat pe maşini aşteptând să fie salvaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite