Israelian bănuit de implicare în asasinarea unui lider Hamas, reţinut în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Polonia au arestat un agent israelian, despre care se crede că a fost implicat în asasinarea unui comandant Hamas în ianuarie, într-un hotel din Dubai, relatează BBC.

Procurorii germani au anunţat că suspectul, Uri Brodsky a fost reţinut la cererea autorităţilor din Berlin. "Decizia de a-l transfera autorităţilor germane aparţine polonezilor", a  declarat un procuror de la Berlin, adăugând că bărbatul ar fi obţinut ilegal un paşaport german.

Potrivit "Der Spiegel", ambasada israeliană la Varşovia a făcut un apel către autorităţile poloneze pentru ca Brodsky să nu fie extrădat.

În spatele asasinării unui important lider al Hamas se află aproximativ 25 de persoane care au intrat în posesia unor paşapoarte europene (britanice, irlandeze, australiene, franceze si germane), documente ce au fost falsificate sau obţinute ilegal.

Şeful poliţiei din Dubai este convins că Mahmoud al-Mabhouh a fost omorât de serviciul israelian de informaţii Mossad, acuzaţii respinse de ministrul israelian de Externe.

Mahmoud al-Mabhouh, considerat de Israel principalul pion în contrabanda cu arme cu destinaţia Fâşia Gaza, controlată de mişcarea islamistă Hamas, a fost găsit mort în camera unui hotel din Dubai, la 20 ianuarie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite