Un avion românesc şi unul turcesc, la un pas de coliziune în Israel / Tarom a recunoscut apartenenţa avionului la flota proprie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion românesc a fost pe punctul de a intra în coliziune cu o aeronavă turcească, miercuri seara, pe aeroportul Ben-Gurion din Israel, relatează site-ul ynetnews.com. Sursa citată a declarat că avionul îi aparţine companiei Tarom, dar oficialii companiei infirmă informaţia. 

UPDATE 16.15 Tarom a recunoscut că aeronava Boeing 737 implicată în incidentul de pe aeroportul din Tel Aviv aparţine flotei proprii, deşi a negat iniţial acest lucru.

Reprezentanţii Tarom, care au infirmat, în primă instanţă, apartenenţa la flota companiei a aeronavei implicate în incidentul aviatic de pe aeroportul din Tel Aviv, au revenit asupra afirmaţiei şi au recunoscut că avionul, care era să intre în coliziune cu un aparat de zbor turcesc, este al operatorului aerian român. Potrivit Mediafax, avionul implicat în incidentul de miercuri seară este o aeronavă Boeing 737 - 300, care avea la bord 91 de pasageri.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul turcesc încerca să decoleze, iar cel românesc se pregătea să aterizeze pe aceeaşi pistă, relatează Mediafax.

Autoritatea Aeroportuară din Israel a raportat incidentul anchetatorului-şef în cazul accidentelor aeriene din cadrul Ministerului Transporturilor, procurorul Yitzhak Raz, care a demarat o investigaţie.

Avionul românesc aparţine companiei Tarom, iar aeronava turcească aparţine companiei Corendon Airlines, potrivit site-ul ynetnews.com. Totuşi, oficialii Tarom au spus că aeronava nu le aparţine şi nici nu ştiu a cărei companii este.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul turcesc încerca să decoleze, iar cel românesc se pregătea să aterizeze pe aceeaşi pistă.

Conform unor informaţii citate de site, avionul turcesc ar fi staţionat în zona de decolare, contrar instrucţiunilor primite de la controlorii de trafic aerian, perturbând astfel aterizarea avionului românesc.

Accidentul a fost evitat datorită intervenţiei controlorilor aerieni, care au cerut avionului românesc să amâne aterizarea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite