Islanda îşi închide două aeroporturi din cauza norului de cenuşă vulcanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit CNN, Islanda îşi va închide vineri două aeroporturi, pentru prima oară de la erupţia vulcanului Eyjafjallajokull, a anunţat autoritatea aviatică islandeză.

Norul de cenuşă vulcanică a forţat închiderea spaţiului aerian în mare parte a continentului european şi a afectat mii de pasageri, în urmă cu o săptămână.

Aeroporturile Internaţionale Keflavik şi Reykjavík vor fi închise de vineri dimineaţa, potrivit autorităţii aviatice din Islanda, care a emis un comunicat (Citiţi aici comunicatul).

Cu toate că norul de cenuşă vulcanică a pornit din Islanda, aeroporturile ţării nu au fost închise până acum, datorită curenţilor care au suflat cenuşa către mare, spre Europa.

Vântul s-a oprit acum, iar cenuşa persistă în jurul Islandei, a afirmat meteorologul britanic Chris Almond, potrivit CNN.

Restricţiile nu se aplică decât aeroporturilor situate în sudul şi vestul insulei. Cele situate în nordul şi în estul ţării rămân deschise pentru moment, potrivit purtătorului de cuvânt al autorităţii aviatice.

Norul de cenuşă se îndrepta spre est, atingând Marea Britanie şi alte ţări europene, dar scutind capitala islandeză, Reykjavik.

Toate aeroporturile finlandeze urmează să fie redeschise înainte de ora locală 12.00 (09.00 GMT), după mai bine de o săptămână de perturbări ale traficului aerian cauzate de norul de cenuşă vulcanică provenit din Islanda. Majoritatea aeroporturilor finlandeze, între care cel din Helsinki, s-au redeschis joi după-amiază, însă unele aeroporturi, între care cel din Rovaniemi, destinaţie turistică din Laponia finlandeză, sunt încă închise.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite