Investigaţie: Cât e de uşor să iei legătura cu al-Qaida

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este extrem de uşor să iei legătura cu un lider al-Qaida şi să plănuieşti un act terorist cu ajutorul acestuia, arată o investigaţie a cotidianului britanic „The Sun".

Un ziarist a găsit, pe un site extremist , adresa de email a lui Anwar al-Awlaki, lider al-Qaida aflat în Yemen. I-a trimis acestuia un mesaj în care pretinde că este un fanatic britanic pe nume "Q. Khan", lider al unei mici celule teroriste islamice din Londra, care doreşte să realizeze un atentat.

Jurnalistul sub acoperire spune că are nişte dileme privind organizarea atentatului şi cere sfaturi.

Ce a scris jurnalistul:

"Fraţii mei şi eu avem nevoie de ajutor. Vrem să luăm în mâinile noastre un atentat împotriva celor care îl urăsc pe Profet. Dar suntem suspicioşi la adresa unor lucruri care se întâmplă la moscheea locală. Credem că poate fi vorba despre un agent infiltrat al Scotland Yard. Cum ar trebui s[ facem? E mai bine să ducem planul la îndeplinire toţi odată sau fiecare să aibă bucăţica lui şi operaţiunea să decurgă cronologic?"

Răspunsul primit de la liderul al-Qaida (foto dreapta):

"(...) Ne rugăm lui Allah să vă dea forţa să îl serviţi (...) Dacă aveţi încredere deplină unul în celălalt, puteţi să participaţi toţi, în acelaşi timp. Dacă nu, vă sfătuim să faceţi totul individual. În orice caz, este mult mai bine să lucraţi în acelaşi timp (...) Opţiunile pe care le ai pentru operaţiuni sunt bombe, assassinate sau folosirea unei mitraliere automate într-un loc aglomerat. (...) Dacă decideţi să duceţi la capăt operaţiunea, nu ne mai contactaţi pentru că veţi atrage atenţia asupra voastră şi veţi fi urmăriţi (...)", a primit jurnalistul răspunsul semnat "Fraţii voştri de la al-Qaeda din Peninsula Arabică".

image

Vezi aici investigaţia originală din cotidianul "The Sun"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite