Inundaţii în sud - estul Franţei: cel puţin zece morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane au murit, iar alte patru au fost date dispărute, la Var, în sud-estul Franţei, în urma unor ploi torenţiale care au inundat mai multe localităţi, între care şi Draguignan, relatează AFP.

Mai multe comune din regiunea Draguignan au fost afectate de torente de noroi, iar mai multe persoane sunt date dispărute.

Dintre cele 10 persoane decedate, cinci au fost identificate deja - trei în Draguignan, una la Roquebrune-sur-Argens şi una la Luc. Celelalte cinci, ale căror cadavre nu au putut fi recuperate, au fost văzute trei la Draguignan, una la Muy şi una la Arcs, a anunţat subpreferctul din Draguignan, Corinne Orzechowski.

Comunele din apropiere de Draguignan "sunt extrem de afectate", a continuat Orzechowski, care a precizat că doar bărcile şi elicopterele erau în măsură să intervină.

Aurelie Chausselin, o tânără care se pregătea să meargă să îşi ia fiica acasă, după serviciu, a declarat că a fost blocată în maşină.

"Nu puteam să ies. Doi pompieri m-au scos din maşină şi am ajuns înot la acest imobil", a spus ea.

Circa 100.000 de case nu au curent electric, o autostradă care leagă Franţa de Italia este blocată, iar traficul feroviar este perturbat.

De la începutul intemperiilor, în noaptea de luni spre marţi, nivelul mediu al precipitaţiilor, în Var, au atins între 40 şi 80 de milimetri, şi până la 264 de milimetri în comuna Lorgues, a subliniat prefectura.

Serviciile de salvare din regiune au efectuat aproximativ 600 de intervenţii.

Circa 1.200 de sinistraţi au fost transportaţi în centre de asistenţă deschise la Draguignan.

"În câteva minute, nivelul apei a urcat cu 50 - 60 de centimetri. Iar acum este şi de doi metri", a declarat ieri un jurnalist blocat de arme la Draguignan.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite