VIDEO Înmormântarea lui Lech Kaczynski va avea loc sâmbătă, la Varşovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funeraliile preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, vor avea loc sâmbătă, la Varşovia, a anunţat preşedintele interimar. 

Până atunci, sicriul va rămâne la Palatul prezidenţial, acolo unde a ajuns duminică şi unde mii de polonezi l-au aşteptat.

De-a lungul drumului, coretgiul funerar a fost întâmpinat de alte mii de oameni care au venit cu flori şi lumânări. Luni este a treia zi consecutiv în care oamenii stau la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu preşedintelui, semnând în cartea de condoleanţe.

Trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez a fost adus în ţară de către un avion care aparţine aviaţiei militare a Poloniei. Aeronava a aterizat ieri, pe aeroportul din Varşovia. După ceremonia religioasă de la aeroport, sicriul a fost aşezat apoi într-un vehicul, pe sunetul marşului funebru al lui Frédéric Chopin. Cortegiul a fost dus la palatul prezidenţial, în centrul istoric al Varşoviei.

Zeci de mii de polonezi au ieşit pe străzile Varşoviei pentru a-l comemora pe preşedintele Lech Kaczynski, al cărui trup neînsufleţit a ajuns la palatul prezidenţial. Un minut de linişte a fost ţinut în Polonia, întregul oraş s-a oprit, şoferii s-au dat jos din maşini şi au ţinut momentul de reculegere.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite