Inflaţia în Marea Britanie s-a dublat aproape faţă de rata la nivelul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costul vieţii în Marea Britanie continuă să crească, iar tendinţa este de a ajunge cât dublul ratei inflaţiei din restul Europei, conform unor statistici oficiale, citate de publicaţia britanică The Telegraph.

Cumpărătorii britanici sunt obligaţi să plătească cu 3,4 % mai mult pentru alimentele de bază, în comparaţie cu anul trecut - aproape de două ori mai mult decât  media la nivelul Uniunii Europene şi de trei ori mai mult decât în Franţa, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Potrivit The Telegraph, media inflaţiei în luna martie a fost de 1,9% la nivelul UE şi de 2,1% în cazul statelor membre OECD.

Scumpirea produselor alimentare va determina o creştere rapidă a facturilor pentru sonsumatorii britanici.

Deşi cetăţenii britanici plătesc mai puţin decât acum un an pentru benzină şi electricitate, cifrele indică o creştere a facturilor la energia electrică cu 8,5% în luna martie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Facturile germanilor au crescut cu 4 %, iar în Italia oamenii plătesc cu 0,6% mai mult pentru cutrentul electric.

Companiile care furnizează energie au arătat că, în ciuda faptului că preţul combustibilului a crescut în Europa, consumatorii britanici continuă să plătească mai puţin comparativ cu mulţi dintre vecinii săi europeni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite