Mihai Ghimpu: Indiferent ce guvern va avea România, relaţiile noastre vor fi bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu: Indiferent ce guvern va avea România, relaţiile noastre vor fi bune
Mihai Ghimpu: Indiferent ce guvern va avea România, relaţiile noastre vor fi bune

Guvernul de la Chişinău va promova relaţii bune cu România indiferent ce guvern va exista Bucureşti, iar căderea guvernului Boc nu va influenţa relaţiile dintre cele două state. Declaraţia îi parţine preşedintele parlamentului Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Mai citeşte şi:


"Indiferent ce guvern va avea România, relaţiile noastre vor fi bune. După câte se ştie, relaţiile au depins de ce guverne erau la Chişinău. Acum la Chişinău este o conducere care respectă oricare guvern din fiecare ţară. Cine va fi la putere cu aceia şi vom discuta. Eu nu văd aici o problemă", a spus astăzi, pentru Agerpres, Ghimpu, Mihai Ghimpu, care pe lângă preşedinte al parlamentului este şi preşedintele interimar al ţării. El a exprimat şi poziţia Partidului Liberal, formaţiune care colaborează cu PDL, în calitate de şef al acestei formaţiuni politice.

Deputatul comunist Grigore Petrenco, membru al comisiei parlamentare pentru politică externă precizează că schimbările de la Bucureşti nu vor influenţa relaţiile dintre cele două state: "Cred că orice schimbare de guvern influenţează într-un mod sau altul relaţiile cu vecinii, dar din câte se observă poziţia principalelor partide politice din România faţă de Republica Moldova în mare parte coincide. O să vedem care va fi următorul guvern la Bucureşti şi atunci vom putea comenta eventualele perspective ale relaţiilor moldo-române prin prisma acestor modificări".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite