Închiderea şcolilor şi reducerea călătoriilor, măsuri împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii(OMS) a făcut ieri o serie de recomandări în ceea ce priveşte măsurile împotriva epidemiei globale de gripă porcină. Un vaccin ar putea fi gata în Europa abia în 100 de zile.

- Persoanele care suferă de boli respiratorii grave trebuie să rămână acasă şi să limiteze contactul cu alţi membri ai familiei.

- Închiderea şcolilor şi ajustarea orelor de muncă pentru a evita situaţia ca prea multă persoane să intre în contact unele cu altele.

- Încurajerea reducerii călătoriilor şi limitarea folosirii mijloacelor de transport în comun, dar fără impunerea unor restricţii oficiale ale deplasărilor în ţările afectate.

- Distribuirea de antivirale şi pregătirea vaccinării.

- Introducerea de controale sanitare la frontierele ţărilor care nu au înregistrat deocamdată cazuri de gripă porcină.

"Toate ţările trebuie să îşi activeze imediat planul de pregătire pentru pandemie", a avertizat directoarea generală a OMS, Margaret Chan.

Directorul pentru politica de sănătate şi protecţie a consumatorului din Comisia Europeană, Robert Madelin, a declarat ieri pentru Reuters că în Europa "oamenii vor muri" din cauza pandemiei.

"Întrebarea care se pune nu este dacă vor muri oameni, ci câţi. Vor fi sute, mii sau zeci de mii?", a spus Madelin, protrivit căruia "nu cunoaştem amploarea acestei pandemii. Dar Europa este pregătită mai bine ca niciodată".

Oficialul european a mai spus că un vaccin ar putea fi gata în Europa în 100 de zile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite