Incendiu la un rezervor de petrol în Rusia: două persoane au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la un rezervor de petrol în Rusia: două persoane au murit
Incendiu la un rezervor de petrol în Rusia: două persoane au murit

Uriaşul incendiu declanşat în noaptea de sâmbătă spre duminică la un rezervor de petrol, lovit probabil de trăsnet, în centrul Rusiei a ucis cel puţin două persoane. Alte cinci au fost rănite.Un salvator este declarat dispărut, informeată RIA Novosti, preluată de Agerpres.

Potrivit unui  responsabil al Ministerului rus al Situaţiilor de Urgenţă, cea de-a doua victimă ucisă de incendiu este tot din cadrul echipei de salvare, la fel primul caz. "Populaţia nu este în pericol", a declarat Zalenski.

Serviicile de ajutor încercau în continuare duminică să pună capăt incendiului declanşat într-o regiune nelocuită a regiunii petroliere Khanti-Mansiisk, mai întâi la un rezervor lovit de trăsnet, iar apoi extins la alte două situate într-o zonă de 2.000 m.p. Rezervoarele se află la 120 km de oraşul Urai.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului districtului antonom Khantys-Mansis a declarat că incendiul, provocat probabil de trăsnet, s-a declanşat la staţia Konda. Rezervorul 7, care conţinea 20.000 m.c. petrol brut, a explodat, iar focul s-a propagat la rezervoarele 1, 2, 3, 5 şi 8 ale staţiei care conţine opt rezervoare, dintre care două sunt goale.

Staţia aparţine societăţii petroliere ruseşti Transneft. "Incendiul nu a prturbat livrarea de petrol clienţilor", a spus purtătorul de cuvânt al Transneft, Igor Demin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite