Incendiu la un azil de bătrâni din Belgia, soldat cu 9 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la un azil de bătrâni din Belgia, soldat cu 9 morţi
Incendiu la un azil de bătrâni din Belgia, soldat cu 9 morţi

Nouă bătrâni au murit joi seară şi trei au fost răniţi sau intoxicaţi în incendiul declanşat accidental un azil din Melle, în nord-vestul Belgiei, informează AFP, citată de NewsIn.

Cei trei răniţi sunt în pericol să moară, au precizat surse din poliţie.

Adjunctul primarului oraşului, Dany Cottenie, anunţase iniţial opt morţi, dar primarul Dirk De Maeseneer a precizat apoi că o a noua persoană a murit în timp ce era transportată la spital.

Potrivit unui expert al Parchetului, cele nouă victime - şapte femei şi doi bărbaţi - au murit prin intoxicare. Alţi 30 de bătrâni care se aflau la azil au fost spitalizaţi. Restul de circa 50 au fost găzduiţi la un alt azil sau de către familiile lor.

Incendiul, care s-a declanşat în jurul orei locale 20.00 (21.00 ora României) la centrul de odihnă şi îngrijire Kanunnik Triest, a fost stins după două ore.

Potrivit unei infirmiere citată de cotidianul flamand De Standaard, incendiul ar fi pornit de la explozia unui ventilator la etajul al doilea al clădirii moderne în care sunt găzduiţi 90 de bătrâni, dintre care o parte au nevoie de îngrijire permanentă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite