Incendiile de pădure au izbucnit în mai multe regiuni din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, şi-a întrerupt concediul de odihnă şi a convocat pentru o reuniune de urgenţă a Consiliului pentru securitate şi apărare naţională. Motivul îl reprezintă izbucnirea a sute de incendii de pădure.

De asemenea, Ianukovici a decis chemarea din vacanţă a tuturor şefilor administraţiilor regionale, precum şi a şefilor de instituţii de la nivel central. Potrivit oficialilor există pericolul răspândirii focarelor de incediu pe tot teritoriul ţării, relatează Agerpres.

"Preşedintele şi-a anulat toate evenimentele din această săptămână şi şi-a întrerupt concediul ca urmare a necesităţii de prevenire a răspândirii incendiilor, care pot reprezenta o ameninţare pentru viaţa cetăţenilor", transmite un comunicat al unei preşedinţiei de la Kiev.

În ultimele 24 de ore, în Ucraina s-au produs 425 de incendii. Cel mai puternic este cel care a cuprins ocolul silvic din Novomoskovski din regiunea Dnepropetrovsk, a anunţat Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, citat de ITAR-TASS.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite