Incendiile fac ravagii în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile fac ravagii în Europa
Incendiile fac ravagii în Europa

Incendiile estivale declanşate în mai multe regiuni din Europa de Sud continuau sâmbătă să facă ravagii în Italia, precum şi în Corsica. Spania a reuşit să stingă cele mai active focare. Potrivit AFP, de la începutul săptămânii, din cauza incendiilor, opt persoane au murit.

Mai citeşte şi:
adevarul.es - Pompierii spanioli se luptă cu 16 incendii de pădure
VIDEO Din nou incendii în Italia, situaţie critică în Liguria

Italia.
Aproape 1.500 de pompieri şi voluntari, ajutaţi de opt avioane Canadair şi unsprezece elicoptere dotate cu sisteme speciale, încercau sâmbătă să stingă cele şaptesprezece incendii încă active în mai multe regiuni, în special în sud.

Mai ales Sardinia a fost devastată, peste 15.000 de hectare de pădure fiind distruse de foc, potrivit autorităţilor locale.

Franţa.Un incendiu continua să se extindă sâmbătă după-amiază în nord-estul insulei Corsica. Peste o sută de pompieri se luptau cu flăcările, sprijiniţi de un patru Canadair şi un bombardier de apă. În sudul insulei, peste 5.000 de hectare au fost înghiţite de flăcări, dar incendiile au fost stinse în final.

Marsilia (sud-est) şi împrejurimile sunt atent supravegheate, în special din cauza mistralului. În această zonă, un violent incendiu, care a fost declanşat cu trei zile în urmă de nişte exerciţii militare, a distrus 1.300 de hectare de vegetaţie

Spania. Majoritatea incendiilor, care au ars deja peste 17.000 de hectare în toată ţara, au fost stabilizate sâmbătă dimineaţă, au anunţat autorităţilor regionale.

Grecia.
Situaţia este calmă în această ţară care a fost grav afectată în vara anului 2007. Atunci 77 de persoane au murit. Pompierii sunt în stare de alertă din cauza temperaturilor caniculare care au atins 42°C.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite