Încă un contracandidat pentru Sarkozy la Elysée : fostul premier Dominique de Villepin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominique de Villepin
Dominique de Villepin

Dominique de Villepin, fost premier şi ministru de externe, a anunţat duminică seară că s-a „hotărât să fie candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa din 2012".


„Intenţionez să apăr o anumită idee despre Franţa (...), am o convingere: întâlnirea din 2012 va reprezenta întâlnirea cu adevărul, curajul şi angajamentul", a declarat la postul de televiziune TF1 fondatorul mişcării Republica Solidară. El şi-a exprimat „îngrijorarea de a vedea Franţa umilită de o lege a pieţelor care impune din ce în ce mai multă austeritate".

„Veţi vedea că în campania din 2012 se vor ivi surprize, multe surprize. Am încredere în capacitatea francezilor de a discerne care este interesul general şi că, mai mult ca niciodată, se impune o uniunea naţională care ne priveşte pe toţi", a subliniat de Villepin, creditat pentru moment cu 1% din intenţiile de vot.

„Am putea continua foarte bine cu acelaşi pentru încă cinci ani. Zece ani, este deja prea mult", a menţionat el referindu-se la preşedintele Nicolas Sarkozy. Nu cred că adevărul poate fi găsit la dreapta, la stânga sau la centru", a continuat Dominique de Villepin, apreciind că este necesară o „republică a cetăţenilor. Francezii trebuie să se trezească".

„În prezent, suveranitatea ne scapă în mare măsură. Urmărim nişte interese care nu sunt ale Franţei", a mai spus secretarul general al Palatului Elysée sub preşedinţia lui Jacques Chirac, care nu a candidat niciodată până în momentul de faţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite