"Imigranţii ne fac mai proşti", este de părere un membru din conducerea Bundesbank

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un controversat membru al boardului de conducere al băncii centrale germane,  Bundesbank, a ajuns în atenţia presei după ce a declarat la o întâlnire de afaceri în Frankfurt că imigranţii ridică nivelul de prostie al Germaniei, scrie Daily Mail.

Thilo Sarrazin a declarat că imigranţii din Turcia, Orientul Mijlociu şi Africa sunt mai puţin educaţi decât alţii. Nu este prima greşeală pe care o face Sarrazin. În octombrie 2009, acesta ii califica pe copiii musulmanilor drept cetăţeni de mâna a doua.

"Exista diferenţe în ceea ce priveşte reproducerea grupelor de populaţie, cu niveluri intelectuale diferite", a adăugat oficialul german, în vârstă de 65 de ani.

Sarrazin, fost ministru de Finanţe, a adus în sprijinul teoriei sale "ample statistici".

Acesta a adăugat că imigranţii tind să aibă mai mulţi copii decât germanii - poporul cu cea mai scăzută natalitate din Europa.

Purtătorul de cuvânt al Bundesbank, Susanne Kreutzer, a precizat că declaraţiile reflectă strict puntul de vedere al lui Sarrazin şi a refuzat să facă alte comentarii.

Thilo Sarrazin s-a alăturat băncii centrale a Germaniei în mai 2009, după ce timp de şapte ani a deţinut funcţia de ministru de Finanţe.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite