Imigranţii ocupă peste 50% din locurile de muncă, în anumite zone din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hartă publicată de ziarul Daily Mail în ediţia electronică arată că peste 50 la sută din locurile de muncă din anumite zone ale Marii Britanii sunt ocupate de persoane născute în străinătate.

Forţa de muncă din multe părţi din Londra este dominată de muncitori din Europa de Est sau de peste ocean, în ciuda promisiunilor laburiştilor de a oferi "slujbe britanice pentru muncitorii britanici".

Citeşte şi:

Britanicii acuză: “Românii ne fură locurile de muncă”

Britanicii se tem de un val de imigranţi români

Circa 10% din populaţia României a emigrat în Europa

De asemenea, muncitorii străini sunt însă o prezenţă considerabilă şi în alte oraşe, precum Slough, Reading sau Manchester.

"Acest lucru arată de ce se impune o limită privind permisele de muncă, cât şi o forţă de muncă britanică mai bine pregătită
", a declarat secretarul pentru Imigraţie, Damian Green. Angajaţii ar trebui să ofere slujbe pentru tinerii britanici care nu au locuri de muncă în aceste zone.

Daily Mail notează că cele mai surprinzătoare studii furnizate de Biroul naţional de Statistică fac referire la Newham, un cartier din estul Londrei unde vor fi găzduite Jocurile Olimpice în 2012. În acest cartier, aproape 70 la sută din slujbe (65.100 din 93.700 de posturi) sunt ocupate de muncitori care nu sunt născuţi în Marea Britanie. Numeroase locuri de muncă sunt chiar la locul de desfăşurare a Jocurilor Olimpice, notează Daily Mail.

În Newham sunt circa 25.600 de cetăţeni britanici care nu au locuri de muncă. Între aceştia se numără şomerii şi cei consideraţi drept "inactivi din punct de vedere economic", precum studenţii şi persoanele bolnave. Potrivit Daily Mail, există şase zone gestionate de autorităţile locale unde peste 50 la sută din slujbe sunt ocupate de imigranţi, dar şi alte 18 astfel de zone unde cei care nu sunt născuţi în Marea Britanie deţin peste 30 la sută din locurile de muncă.

În afară de Londra, imigranţii deţin o proporţie considerabilă a locurilor de muncă în oraşele Slough, Leicester, Luton, Reading, Cambridge, Manchester şi Oxford. Numeroşi muncitori străini din localităţile Slough şi Reading sunt est-europeni care nu au nevoie de permise de muncă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite