Ibiza, raiul ecstasy-ului: 40.000 de pastile vândute pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mafiile britanice, olandeze şi italiene controlează traficul de ecstasy pe insulă. Poliţiştii, doar 13 agenţi în unitatea antidrog, fac faţă cu greu, iar consumul creşte alarmant.

Ibiza este insula extazului. Mafiile britanice, cu sediile în Liverpool şi Manchester, controlează piaţa pastilelor de ecstasy în insula din Baleare, principalul punct de consum din Europa.

În sezonul estival (iunie, iulie, august) narcotraficanţii britanici, cărora li se adaugă olandezii şi italienii, scot pe piaţă, zilnic, în jur de 40.000 de pastile de ecstasy, conform estimărilor serviciilor antidrog din Baleare.

Green, Adams, Douglas şi Murray sunt prenumele celor patru şefi care, în ultimii ani, au controlat traficul de ecstasy pe insulă. "Cărăuşii" lor vin în fiecare vară în Ibiza pentru a da drumul "mărfurilor" pe piaţă.

"După englezi, sunt olandezii şi italienii cei care vând ecstasy, deşi aceştia din urmă nu aduc pastilele de afară, ci încearcă să le fabrice pe insulă", au declarat surse din poliţie cotidianului 20 minutos.

18,7 milioane de turişti în zece ani

În septembrie anul trecut, de exemplu, Garda Civilă a anihilat în "Operaţiunea Trafalgar" reţeaua cea mai activă: 25 de britanici arestaţi, care distribuiau drogul în discoteci. În total, atunci, au fost confiscate 23.300 de pastile.

Alte două operaţiuni din iunie 2009 au permis confiscarea a 47.400 de pastile, iar în iulie a fost prins unul din cei mai mari traficanţi de pe insulă, olandezul Carlos, odată cu 32.000 de pastile ce urma să le vândă.

Citeşte pe adevarul.es care este preţul pastilelor de ecstasy în Ibiza, unde se găsesc şi de ce Poliţia face faţă cu greu traficului cu astfel de pastile pe insulă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite