Iată cum au arătat testele nucleare ale Marii Britanii - FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotografiile publicate pentru prima oară în presa britanică au fost realizate de John Alfred Milsom, un membru al Forţelor Aeriene Regale şi un fotograf amator, în timpul testelor atomice realizate în Australia.

Imagini cu testele nucleare desfăşurate de Marea Britanie în Australia, în anii ’50, au fost aduse în atenţia publicului în premieră. Ele au fost depozitate timp de zeci de ani printre obiectele militarului, până ce le-a descoperit fiica sa, Janette Hoyles, care le-a prezentat presei britanice, potrivit Daily Mail.

image



„Mi-amintesc că obişnuia să povestească că el şi colegii lui trebuiau să stea cu spatele la zonele în care erau detonate bombele nucleare în momentul exploziilor, însă după aceea puteau să se întoarcă şi să analizeze norii în formă de ciupercă creaţ”
, a povestit Janette Hoyles.

Deşi soldaţii britanici se aflau foarte aproape de locul în care erau detonate bombele atomice, ei erau îmbrăcaţi în costume militare obişnuite iar mulţi dintre ei s-au ales după numai câteva luni cu forme de cancer mortale.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite