Ianukovici anunţă o nouă coaliţie de guvernământ în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ianukovici, la investirea sa în funcţia de preşedinte al Ucrainei
Victor Ianukovici, la investirea sa în funcţia de preşedinte al Ucrainei

Noua majoritate parlamentară este formată din facţiunea Partidului Regiunilor, al noului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, micul bloc Litvin, de centru-dreapta, al preşedintelui parlamentului, facţiunea comuniştilor şi un grup de deputaţi independenţi, relatează Business Week.

Rada Supremă a Ucrainei (parlamentul unicameral) a format joi o nouă coaliţie de guvernământ, numită "Stabilitate şi reformă". Anunţul a fost făcut de preşedintele parlamentului ucrainean Vladimir Litvin.

Noua majoritate este constituită din 235 de deputaţi, numărul minim necesar fiind de 226.

Parlamentul ucrainean s-a, reunit joi în plen. Igor Şarov, liderul facţiunii Blocul Litvin, a anunţat că noua coaliţie de guvernământ l-a propus pentru funcţia de premier pe Nikolai Azarov, fost ministru de finanţe, unul din liderii Partidului Regiunilor şi un apropiat al lui Viktor Ianukovici.

Vicepreşedintele facţiunii Partidului Regiunilor, Aleksandr Efremov, a anunţat că supunerea la vot a candidaturii noului premier este programată pentru partea a doua a zilei de joi, iar a componenţei noului cabinet de miniştri.

Joi seara ar urma să aibă loc prima reuniune a noului guvern ucrainean, a adăugat vicepreşedintele facţiunii parlamentare a Partidului Regiunilor

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite