Ianukovici: "Ucraina va încerca să ajungă din urmă Rusia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, împreună cu omologul său rus, Dmitri Medvedev
Noul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, împreună cu omologul său rus, Dmitri Medvedev

Ucraina va încerca să ajungă din urmă Rusia, în special în plan economic, a afirmat vineri preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, aflat într-o vizită oficială la Moscova, a doua destinaţie externă după recenta sa învestire în funcţie, scriu agenţiile de presă ruse.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu liderul rus Dmitri Medvedev, Ianukovici şi-a exprimat speranţa că Rusia şi Ucraina se vor ajuta reciproc în depăşirea consecinţelor crizei financiare globale. 

Acesta a precizat că experienţa rusă în economie ar putea servi ucrainenilor ca model, întrucât, în prezent, situaţia din Ucraina pe plan economic este mai dezastruoasă decât în Rusia.

La rândul său, preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că Rusia este dispusă să dezvolte relaţii cu Ucraina pe toate direcţiile, inclusiv în sfera energetică.

Preşedintele Ucrainei nu a mai fost în vizită la Moscova din 2008, când Rusia a acuzat Kievul de livrarea de armament Georgiei în timpul conflictului din Osetia de Sud.

Vizita noului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, considerat un apropiat al Moscovei, este destinată să relanseze relaţiile ruso-ucrainene.

În 2009, preşedintele rus i-a adresat o scrisoare deschisă lui Viktor Iuşcenko în care l-a acuzat de promovarea premeditată a unei politici antiruseşti. Liderul ucrainean a respins acuzaţiile ce i-au fost aduse de locatarul de la Kremlin, dar de atunci nu au mai existat până acum contacte la nivel înalt între Kiev şi Moscova.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite