IKEA Franța, acuzată că și-ar fi monitorizat ilegal angajații

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea IKEA Franța plătea detectivilor privați 80 de euro pentru fiecare dosar
Conducerea IKEA Franța plătea detectivilor privați 80 de euro pentru fiecare dosar

Ramura franceză a producătorului de mobilă suedez IKEA a lansat o anchetă, după ce săptămânalul „Le Canard enchaîné“ a publicat un material în care acuza subsidiara că-și monitorizează în mod ilegal angajații și clienții, informează AFP. Conducerea companiei a declarat că, odată ce va fi găsit vinovatul, acesta va fi dat afară.

Potrivit publicaţiei franceze, o parte a conducerii IKEA Franța a încheiat un acord în 2003 cu detectivi privaţi ce i-au furnizat informaţii provenite din dosare de poliţie cu privire la salariaţi înainte de angajare, sindicalişti şi chiar clienţi în caz de dispută comercială.

Au fost cerute peste 200 de verificări ale cazierelor judiciare şi dosarelor de înmatriculare a maşinilor, conform „Le Canard enchaîné“. IKEA Franța ar fi primit acces la informaţii în schimbul sumei de 80 de euro pentru fiecare dosar.

Grupul a reacţionat anunţând că va începe o anchetă şi că va concedia "persoana vizată", fără a o nominaliza, în contextul în care săptămânalul francez a menţionat numele unui director al departamentului de gestionare a riscurilor din cadrul IKEA Franța. "Luăm apariţia acestor acuzaţii foarte în serios. Am lansat o anchetă cu ajutorul unor consilieri independenţi pentru a obţine cea mai completă imagine asupra faptelor", a precizat IKEA Franța.

Pe de altă parte, mai mulţi angajaţi IKEA au anunţat că intenţionează să depună plângere împotriva companiei, informează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite