FOTO Huliganii care au devastat Londra sunt oameni frustraţi, fără cariere şi cu tendinţe psihopate, spun psihologii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un criminalist care oferă consultanţă mai multor autorităţi locale de la Londra asupra tinerilor şi bandelor a făcut o analiză a huliganilor care au devastat magazinele din oraşul britanic: sunt oameni neputincioşi, frustraţi, fără cariere şi cu tendinţe psihopate.

Profesorul John Pitts este expert în criminalistică şi oferă consultanţă mai multor autorităţi locale de la Londra asupra tinerilor şi bandelor, scrie BBC.

Citeşte şi:

Poveşti din trecut despre revolte asemănătoare cu cele din Londra de azi

Urmărind scenele în care mulţi tineri ieşeau din magazine cu braţele pline sau privind fotografii postate pe reţelele de socializare de către hoţi ce se lăudau cu prada lor, profesorul a spus că jafurile îi ajută pe cei care se simt neputincioşi să se simtă brusc puternici.

El a mai spus că mulţi tineri sunt implicaţi în aceste revolte pentru că este vacanţă, iar nopţile fiind mai lungi, furtul din magazine a devenit o distracţie pentru ei.

Ce a cauzat manifestările de violenţă din Londra şi cum pot fi ele prevenite?

image
image

"Nu poţi stârni o revoltă pe cont propriu. La un moment dat, un grup mare care se confruntă cu poliţia simte că deţine controlul", a mai afirmat John Pitts.

Psihologii susţin că o persoană îşi pierde identitatea lor morală într-un grup mare, iar empatie şi vinovăţia - calităţi care ne opresc să ne comportăm ca nişte infractori, dispar.

Psihologul Lance Workman afirmă că liderii bandelor au tendinţe psihopatice, dând exemplul fanaticilor din fotbal care sunt adeseori protagoniştii unor violenţe de stradă.

Pentru mare parte din jefuitori, evenimentele din ultimele zile nu reprezintă decât o oportunitate, aceştia gândindu-se că nu au altă cale de a-şi procura acele bunuri. Mai mult de atât, Workman susţine că cei mai mulţi gândesc: "Oamenii bogaţi au atâtea lucruri pe care eu nu le am. Este corect să le iau".

"Ei nu au carieră la care să se gândească. Provin din cartiere marginaşe şi sunt înfuriaţi, dezamăgiţi şi capabil de a face unele lucruri îngrozitoare", a conchis psihologul.

image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite