Homosexualii ruşi îl dau în judecată pe primarul Moscovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii drepturilor homosexualilor din Moscova intenţionează să-l dea în judecată pe primarul capitalei pentru că i-a insultat într-un interviu, informează Reuters. Edilul a spus că "poponarii" au contaminat o societate sănătoasă din punct de vedere moral.

Un tribunal din Moscova a respins un caz precedent deschis de susţinători ai drepturilor homosexualilor împotriva primarului Iuri Lujkov, în vârstă de 72 de ani, în 2007. Lujkov declarase că parada lor drept "satanică" şi a interzis un marş.

Activistul Nikolai Alekseiev a declarat miercuri că avocaţii vor deschide un nou caz împotriva lui Lujkov într-un tribunal din Moscova, în această săptămână, şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg, în viitor. "Nimeni din Rusia nu poate învinge autorităţile. Este vorba de conştientizare", a declarat Alekseiev.

După ce a interzis mai multe parade ale homosexualilor la Moscova, Lujkov i-a acuzat pe aceştia, potrivit NewsIn, că sunt vinovaţi de răspândirea virusului HIV.

Problema drepturilor homosexualilor a revenit în discuţie în luna mai, când unui cuplu de lesbiene nu li s-a permis să se căsătorească şi când marşul în favoarea drepturilor homosexualilor, ce urma să aibă loc în aceeaşi zi cu finala Eurovision, a fost interzis. Poliţia a arestat aproximativ 80 de persoane, printre care şi pe Alekseiev, care au încercat să organizeze o paradă, în pofida interdicţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite