Harry Potter, o poveste de milioane de dolari scrisă după o fiţuică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
JK Rowling o celebritate acuzată de plagiat
JK Rowling o celebritate acuzată de plagiat

Autoarea care l-a făcut celebru pe micul vrăjitor, Harry Potter, şi lumea lui de basm este acuzată de plagiat şi furt intelectual.

Tânără, frumoasă, celebră, dar mai ales foarte bogată, JK Rowling trece în ultima perioadã prin situaţii controversate. Scriitoarea a fost acuzată de plagiat şi furt intelectual.

Conform presei internaţionale care a comentat amplu fenomenul: "coincidenţele nu pot fi luate în calcul, mai ales că şi noţiţele primului povestitor sunt fiţuici care par mai mult a fi copiate la rândul lor, decât rodul creaţiei spontane a autorului", scrie "El Mundo".

Povestea pocalului de foc şi a şolii pentru vrăjitori apar în cartea unui alt autor sub titlul « Aventurile vrăjitorului Willy », iar la distanţă de un deceniu poveştile sunt reproduse cu fidelitate de către autoarea JK Rowling. Diferenţa constã în faptul că pe vrăjitor îl cheamă Harry Potter şi cãrţile i-au adus mai multe milioane de dolari.

Află pe adevarul.es cine o acuză pe JK Rowling de plagiat şi care a fost soarta adevăratului autor al poveştilor vrajitoreşti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite